Från 1800-talets mörker till vitt och fräscht

I slutet av 1800-talet innebar industrialismen ett uppsving för städernas borgare och det påverkade också inredningstilen. Nyrenässans var det som gällde. Ett typiskt borgeligt hem på 1880-talet var fyllt med industriellt tillverkade inredningsdetaljer. Idealen var stora ekmöbler, mörka färger och tunga textilier framför fönstren.

I början av 1900-talet kom Jugend med ett nytt ideal. Bort med det mörka och in med ljus och luft. Nu skulle det vara hygieniskt och lättstädat.

Sedan dess har många solvarv gått men vi är fortfarande inne i det ljusa och luftiga. 2000-talet inleddes med Solsidans ”vitt och fräscht”. Nu håller kanske ändå någonting på att hända. Idag är många unga inne på begagnade retromöbler. Det kan vara färgglada 70-talslampor, speglar med guldram och skåp i nygotik. Vi får se vad det tar vägen men oavsett var vi hamnar så har vi persienner i ett träslag som passar.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.